Forum Romanum - Avagy elveszni az időben

Stivali Italiani

Üdvözlünk titeket Olaszországban, a maffia főhazájában. Oldalunk fórum alapú szerepjáték, szeretettel várunk minden erre tévedőt!
 

Share | 
 

 Forum Romanum - Avagy elveszni az időben

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

Vendég


stivali italiani
Témanyitás Forum Romanum - Avagy elveszni az időben •• 13th Április 2017, 15:54


Stratégiai cél: Olaszország nevezetességeinek megismerése. Első lépcső: Róma. Néha képtelen vagyok a megszokott rendszeren kívül gondolkodni, ellazulni, spontán csinálni váratlan dolgokat. Mióta megszülettem minden egyes percem be volt táblázva, még a szabadidőm is. Kimenő ettől eddig, 10 percenként egy sör, takarodó hajnali kettőkor. Ez a kényszerpihenő arra lenne kitalálva, hogy megtanuljak kikapcsolni, leereszteni, kibújni az egyenruhából és hús-vér nő lenni.
Elhatároztam ugyan, hogy legalább az első héten nem veszek fel nadrágot, ám végül mégis a magassarkú cipő-farmer összeállításnál maradtam. A szoknyát még szokni kell. Egyszerű fehér ing, nincs begombolva, nyaralunk. Alatta fekete úszómelltartó. Furán érzem magam benne, ami azt illeti. Nem vagyok szokva hozzá, hogy a buszon megnézzenek.
Azt olvastam egy útikönyvben, hogy a városnézést a Colosseumnál kezdeni és a régi szent út vagy mifene mentén a Capitoliumhoz kell sétálni. Körülöttem mindenhol több ezer éves épületek romjai. Jeruzsálem jó háromszáz évvel idősebb város, otthon mégse látni ennyi romot. A Vesta szüzek házának maradványainál - egy fal és négy oszlop maradt belőle - egy utcai árustól veszek két gombóc fagyit. A citrom és a vanília párosa csillapítja az idegeim. Az oldalfegyverem nélkül meztelennek érzem magam.
Itt a jó idő, mindenfelé tömeg, turisták. Keresek egy padot, hisz ülve könnyebb nézelődni. Több kínai és japán csoport szinte futólépésben fényképez. Mintha nem érnének rá itt megnézni a romokat, mintha otthon számítógépről jobb élmény lenne. Amott egy német házaspár veszekszik a fiával - ránézésre háromnak tippelem - mivel át akart mászni Romulis sírjának korlátján és majdnem beleesett. A született olaszok temperamentumos mediterrán stílusa engem is felpezsdít és a fapofa angolok sem tudnak lelombozni. Itália az év ezen szakában a létező legjobb hely ahová jöhettem. Csak hagynom kell, hogy átjárjon a hely szelleme és a pezsgő vidámság. Akkor hátha el tudok lazulni én is.
Amíg ülök a tér összes mellékutcáját, magaslati helyét és forgalmi csomópontját felmérem. Ha én terrorista lennék, akkor hol hajtanék végre akciót, bomba lenne vagy teherautó, esetleg belelőnék a tömegbe? Szakmai ártalom. A helyett, hogy élvezném, hogy két fülem van, még most is területet biztosítok. Inkább számoljunk lepkéket...
Vissza az elejére Go down


avatar
Law & Justice
Age :
29
Tartózkodási hely :
Firenze
Hozzászólások száma :
26
Csoport :
fegyveres erők

stivali italiani
Témanyitás Re: Forum Romanum - Avagy elveszni az időben •• 5th Május 2017, 01:37
Ayelet & Joana


Egy szabadnap. Az első szabadnapom, mióta itt vagyok. A forgatás csak három nap múlva kezdődik, addig bőven van időm. Nemcsak a szerepre felkészülni, de a másik munkámmal is foglalkozni. Persze akár már ma is felkereshetném a bátyám autószalonját, hiszen pontosan tudom, merre találom és mikor van ott, de még várnék vele holnapig. Egyrészt lelkiekben is fel kell készülnöm rá, hiszen ott talán nagyobb alakítást kell majd nyújtanom, mint a kamera előtt, másrészt talán kicsit túl gyanús is lenne, hogy az első utam odavezet, szinte amint leszállt a gépem. Hihetőbb úgy, ha várok, mintha kutatnom, kérdezősködnöm kellene utána.
Mivel erre azonban semmi szükség nincs, így lazítok egy kicsit, elruccanok Rómába Firenzéből és felfedezem a várost, úgy döntöttem. Bizonyos szempontból jóval kellemesebb itt, mint Amerikában. Kevesebben ismernek fel és aki mégis megteszi, nem olyan tolakodó. Nem lihegnek a nyomomban lesifotósok, csak egy-két teljesen kulturált rajongó lép oda, hogy egy autogramot vagy közös fényképet kérjen, aminek én szívesen teszek eleget.
Fiatal még az idő és úgy érzem, ha már Rómában járok, az egyik legfőbb látványosságot, a Colosseumot semmiképp sem hagyhatom ki. Arrafelé veszem hát az utam. Elég sok turista tolong arra, mindenféle nyelvet hallok az épület közelében, de egész jól el tudok vegyülni a tömegben. Néha elkapok ugyan egy-egy kósza pillantást, amiben mintha felismerés csillogna, de nem zavar meg senki. Ezt szeretem ebben a városban. Elő is veszem a telefonomat, hogy készítsek néhány képet a romok előtt. Végül is én is olyan turista vagyok itt, mint bárki más és csak meg kellene örökítenem magamnak, hogy itt jártam, nem igaz?


By: WeiWei
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Forum Romanum - Avagy elveszni az időben
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Stivali Italiani :: Róma :: Parkok - Szabadtér-
Ugrás: