Katasztrófa Júniusban

Stivali Italiani

Üdvözlünk titeket Olaszországban, a maffia főhazájában. Oldalunk fórum alapú szerepjáték, szeretettel várunk minden erre tévedőt!
 

Share
 

 Katasztrófa Júniusban

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

Vendég

avatar

stivali italiani
Témanyitás Katasztrófa Júniusban •• Katasztrófa Júniusban Empty4th Június 2017, 12:28

2017, júmius 4.
Lana Lane
ITALIAN NEWS
Olaszország / Torino / Hírek
Pánik a BL döntőn,
terrortámadás Londonban
Petárda robbant a Juventus rajongói között a tegnap esti, Torinoban megrendezett Real Madrid és Juventus Bajnokok Ligája döntője alatt, ahol eddigi becslések alapján több, mint kétszázan kerültek kórházba. Sokan bombának, ezzel együtt merényletnek gondolták az incidens, ami miatt menekülve hagyták el a helyszínt.Az önkívületben menekülő tömegben többen súlyosan megsérültek. Szurkolótársaikat földre terítve taposták egymást, közöttük egy hét éves kisfiút is, de számtalan ember van aki horzsolásokkal megúszta az esetet. A tér igazi csatamezőt hagyott maga után, cipők és ruhadarabok, üvegek és más tárgyak hevertek amerre a szem ellát és kétségbeesett emberek keresték rokonaikat, egyéb hozzátartozóikat, akik minden rendőri segítséget megkaptak, hogy megtalálják társaikat.


„Hallottam a robbanást, aztán ahogy a tömeg elkezd menekülni a térről a kivető mellett – mondta AP riportere, Brian Hendrie, aki maga is a téren volt. – Futottak az emberek eldobáltak mindent ami a kezükben volt, összetört üvegek hevertek szanaszét, volt akit ilyen sebzett meg. Öt, vagy hatféle verziót hallottam, hogy mi történt. Volt aki kis robbanásról, mások lövésekről beszéltek.”

Hatósági beszámolók szerint több, mint ezer embert kellett ellátni, akik közül kétszázat vittek kórházba súlyosabb sérüléseik miatt. A már említett hét éves kisfiú állapota még mindig válságos.

~~~

Eközben nem egészen két héttel, a Manchesteri terrortámadás után ismét merénylet történt ezúttal Anglia fővárosában, Londonban ami újabb életeket követelt. Alig két és fél hónap alatt ez volt a harmadik.
Egy fehér furgonnal gyalogosokat gázoltak a legismertebb hídon, a London Bridge-n, melyet nem sokkal ez után lezártak, a BBC beszámolói alapján pedig nagy erőkkel vonultatták fel a rendőri egységeket. A szemtanúk szerint nagyjából százan is tartózkodhattak a hídon, mikor a 80km/órával száguldozó, a belváros irányából érkező furgon megjelent.


A gépjárműből a támadók késekkel szálltak ki és a Borough Market melletti étterembe rontottak be, ahol több vendéget is megtámadtak majd megsebesítettek. "Ezt Allahnak" - kiabálták megállás nélkül.
A rendőrök három támadót lőttek le, de egy rendőr is megsérült.
Egy harmadik helyszínnél is késeléses támadás történt, de a rendőrök bevallása szerint ennek semmi köze a merénylethez.

A rendőrség környéket lezárta, a forgalmat elterelték és mindenkit arra kértek, hogy ne közelítsék meg az érintett helyszíneket. A reggeli adatok szerint 48-an kerültek kórházba és ma délelőtt közölték, hogy eddig 7 regisztrált halottról tudnak beszámolni.

A korábbi, Manchesteri merényleteket követően a legmagasabb szintre emelték Nagy-Britanniában a terorrkészültségi fokozatot, de múlt hétvégén a második legmagasabbra csökkentették.
Vissza az elejére Go down
 
Katasztrófa Júniusban
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Stivali Italiani :: IC Újság-
Ugrás: